Helft herenkleding wordt door vrouwen gekocht

Door: Algemeen Dagblad 9-6-2008

Bijna de helft van de herenkleding die over de toonbank gaat, wordt aangeschaft door vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek naar herenmode door GfK Panel Services. Wel is het zo dat de duurdere kleding vaker door mannen zelf wordt aangeschaft. Van alle uitgaven aan mannenkleding komt 32% uit de portemonnee van de vrouw. Van de 5.000 respondenten gaf twee derde aan met hun partner te winkelen. Heren met een `klassieke` kledingstijl (vijftigplusser, jeansmaat 40 en groter) winkelen in 80% van de gevallen met partner. Mannen met een zogenoemde `street` kledingstijl (12-29 jaar, jeansmaat 32 en kleiner) shoppen slechts in 36% van de gevallen met partner.

Een gedachte over “Helft herenkleding wordt door vrouwen gekocht”

  1. Logisch dat de duurdere kleding meer door mannen zelf wordt gekocht: het gaat hier om mannen met meer dan gemiddelde aandacht voor zichzelf (misschien ook de reden dat ze duurdere kleding kunnen kopen). In onze webwinkel wordt ca. 95% van de overhemden gekocht door de heren zelf!

    Ciao,
    Tom

Reacties zijn gesloten.