Albert Heijn opent eerste omgebouwde C1000

Door: Algemeen Dagblad 12-7-2008

Supermarktketen Albert Heijn heeft in Hoofddorp de eerste tot Albert Heijn omgebouwde C1000 geopend. Deze week worden nog drie andere oude C1000-vestigingen omgetoverd tot Albert Heijn. Op korte termijn worden drie andere winkels opgeleverd om na de zomer het restant om te bouwen tot Albert Heijn. In totaal zullen 56 C1000-winkels omgebouwd worden. Met de opening van de eerste omgebouwde filialen verloopt de integratie van de C1000-vestigingen bij Albert Heijn voorspoedig. Albert Heijn verkreeg de 56 filialen na afstand te hebben gedaan van het meerderheidsbelang in Schuitema, het moederbedrijf van C1000. In ruil voor dit meerderheidsbelang kreeg Ahold naast de vestigingen een bedrag in contanten. Met het vertrek van Ahold als aandeelhouder is investeerder CVC Capital Partners de nieuwe eigenaar van Schuitema. CVC Capital Partners bereidt momenteel een bod voor om de resterende 1,5% van de aandelen in handen te krijgen. Op termijn zal Schuitema van de beurs verdwijnen.