Prijzen stijgen snelst bij Aldi en Lidl

Door: elsevierretail.nl

Discountformules Aldi en Lidl hebben hun prijzen dit jaar met acht procent verhoogd. Dat is bijna het dubbele van de prijsstijgingen bij de servicesupermarkten. Dat meldt vakblad Distrifood op basis van cijfers van onderzoeksbureau Nielsen. De prijzen bij Aldi stegen met 8,2 procent. Bij Lidl was de prijsstijging met 7,8 procent slechts een fractie lager. Bij de andere supermarkten ligt de gemiddelde prijsstijging op nog geen vijf procent. Door onder meer stijgende kosten van grondstoffen, transport en energie hebben de supermarkten te kampen met forse kostenstijgingen. Volgens Han Eisma van Nielsen weten de discountformules tot nu toe niet te profiteren van de economische malaise. ‘Sterker nog, hun volumeaandeel daalt op jaarbasis zelfs van 19,4 procent in juni naar 19,2 procent in juli. Lidl meldt in advertenties al weken dat de prijzen niet zijn gestegen. Dat is volstrekt in tegenspraak met de waarheid.’