Oranje-formule C1000 presteert goed

Door: elsevierretail.nl

De winkels van C1000 hebben in de eerste drie kwartalen van dit jaar goede resultaten geboekt. Dit was vooral te danken aan de invoering van de C1000 Oranje-formule. Eén van de onderdelen van deze formule is het ombouwen van broodafdelingen tot bakkerijafdelingen. In de genoemde periode lag de weekomzet per winkel 5,8 procent hoger dan in de eerste drie kwartalen van 2007. Inmiddels is ongeveer een kwart van de winkels ingericht volgens het nieuwe C1000 Oranje-concept. Dit concept zag in 2006 het levenslicht. Het rood-witte logo werd veranderd in een oranje-wit exemplaar en veranderingen in sfeer (zoals meer zicht tussen de schappen) werden doorgevoerd. Het is de eerste keer dat Schuitema, moederbedrijf van C1000, de effecten van de nieuwe formule op de verkopen in haar winkels bekendmaakt.