Spar wil meer gemakswinkels openen

Door: Levensmiddelenkrant nr. 41

Spar wil het aantal Spar Express-winkels het komende jaar uitbreiden. Dat heeft algemeen directeur Harrie ten Have van de supermarktketen op een congres kenbaar gemaakt. De winkelformule is momenteel op vier locaties te vinden, in Arnhem, Utrecht, Alkmaar en Egmond en Zee. De uitrol van het concept kon nog niet eerder plaatsvinden omdat Spar te druk was met het omvormen van MeerMarkt- en Attent-winkels tot Spar-supermarkten. De pilot van recreatiewinkel Spar&Joy in Kortgene stemt Spar tot tevredenheid. Nadat deze winkel tot Spar&Joy was omgebouwd, groeide de omzet met 58%. Daarnaast steeg het aantal klanten met 22% en besteedden deze klanten gemiddeld 36% meer dan voor de verbouwing. Ten Have ziet mogelijkheden om ook dit concept verder uit te rollen, maar concrete plannen hiertoe worden pas over enkele maanden gepresenteerd.