Van Haren boekt forse groei

Door: Retail nr. 4

Schoenenketen Van Haren heeft in het afgelopen jaar een forse groei geboekt. Het bedrijf verkocht 4,6 miljoen schoenen, een half miljoen meer dan in 2006. De omzet steeg met 13,3% tot ruim 96 miljoen euro, tegenover 85 miljoen euro in 2006. Het aantal filialen staat momenteel op 129. Jaarlijks komen er zo`n vijf nieuwe locaties bij. Qua omvang is Van Haren nu de derde speler in de markt, na Scapino en Schoenenreus. Van Haren opende dit voorjaar Van Haren XXL, een megastore met schoenen, badmode, lingerie en schoenen. De nieuwe winkel heeft een omvang van 1.100 vierkante meter en is gevestigd in het nieuwe winkelcomplex De Boreel in Deventer. Van Haren XXL draait in eerste instantie als pilot. Na anderhalf à twee jaar wordt besloten of men het concept verder uitrolt. De omzet van de Nederlandse schoenenzaken veranderde vorig jaar nauwelijks ten opzichte van het jaar ervoor. In 2006 boekten de schoenenzaken 7,3% meer omzet dan in 2005. De schoenenzaken waren met 77% van de aankopen het belangrijkste aankoopkanaal, gevolgd door de sportspeciaalzaken met 11%.