HEMA opent zeven winkels in zeven dagen

Door: link

Warenhuisketen HEMA opende in zeven dagen tijd zeven vestigingen in Nederland in België; Tielt, Deinze, Oirschot, Prinsenbeek, Zwolle, Rotterdam en Ter Aar zijn allemaal een vestiging van de oer-Hollandse formule rijker. Daarmee komt het totale aantal nieuw HEMA-vestigingen in dit jaar al op vijfendertig. Directievoorzitter Ronald van Zetten sprak begin dit jaar de ambitie uit de komende jaren met gemiddeld vijftig vestigingen per jaar uit te breiden. ‘Amper tien maanden later openen we binnen één week zeven nieuwe vestigingen. En we zijn nog niet klaar. Eind december hopen we in totaal zo’n 55 nieuwe filialen te hebben geopend.’ Met de opening van het 61e en 62e Belgische filiaal verstevigt HEMA haar basis op haar tweede thuismarkt. ‘HEMA wil de komende jaren verder uitgroeien tot een internationale speler. De afgelopen maanden hebben we bewezen dat wij snel kunnen inspelen op mooie en goede kansen. In eerste instantie zoeken wij daarnaar in de landen waar wij reeds operationeel zijn, maar ook andere ons omringende landen sluiten we zeker niet uit.’