Dhz-consument neemt aankoopbeslissing pas in de winkel

Door: Karwei Management nr. 5

Het merendeel van de aankoopbeslissingen in de Nederlandse bouwmarkten wordt pas voor het schap gemaakt. Dit komt naar voren uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 600 consumenten die wel eens of regelmatig een bouwmarkt bezoeken. Het onderzoek laat verder zien dat het prijsbesef bij dhz-artikelen over het algemeen erg laag is. Hét product waarbij de hoogte van de prijs doorslaggevend is voor de uiteindelijke keuze is elektrisch gereedschap: 32% van de consumenten let hierop. Het prijsbesef van elektrisch gereedschap blijkt echter het laagst van alle producten. Na elektrisch gereedschap volgen op grote afstand de muurverven: 13% let bij deze productgroep op de prijs. Geconcludeerd kan worden dat consumenten juist bij de aanschaf van duurdere artikelen meer op de prijs letten.