Crisis leidt tot vroege uitverkoop

Door: elsevierretail.nl

Onder invloed van de economische crisis begint de uitverkoop bij winkelketens in Nederland waarschijnlijk eerder dan normaal. Daarmee anticipeert de detailhandel op een spectaculaire daling van de omzet in januari. Althans, dat zegt Ad van Beek van RetailMatch in het Algemeen Dagblad. “De voorbereidingen voor de uitverkoop zijn in volle gang. En dat geldt voor de hele detailhandel. De angst met spullen te blijven zitten heerst overal. Dus als er één winkelier begint met de uitverkoop, zal de rest direct volgen”, verwacht Van Beek. Joop Holla van onderzoeksbureau GfK deelt die mening. Holla denkt dat een prijzenslag aanstaande is. “Vooral in sectoren waar veel concurrentie is tussen ketens. Dan denk ik aan de kledingbranche en aan bouwmarkten. Als de kerstverkopen binnenkort tegenvallen, dan verwacht ik dat binnen een paar weken de prijzenslag begint.”