DA opent gezondheidsoffensief

Drogisterijformule DA gebruikt de start van het nieuwe jaar om een gezondheidsoffensief in te zetten. Dat meldt Elsevier Retail. De keten zet gratis gezondheidsmetingen in als klantentrekker. DA biedt haar klanten de hele maand gratis tests aan van de bloeddruk, het vetpercentage en koolmonoxide in het bloed. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek ontvangen klanten vervolgens advies en tips voor verbetering van de resultaten en een gezondere leefstijl. Klanten krijgen hun testresultaten mee op een zogenaamd `DA gezondheidsrapport`. De actie van DA beperkt zich niet tot de winkels. Ook online heeft de formule een gezondheidstool ontwikkeld. Bezoekers kunnen een test invullen en op basis daarvan adviezen ontvangen. De progressie van verschillende metingen wordt bijgehouden. De acties van DA zijn bedoeld om de interactie tussen drogist en klant te stimuleren.