Dynabyte, MediaMarkt en Paradigit geven beste verkoopadvies voor zuinige laptop

Dynabyte, MediaMarkt en Paradigit geven volgens Elsevier Retail het beste verkoopadvies voor energiezuinige laptops. Het blad gaf mystery shopping-bureau Check Your Service opdracht om zeven landelijke elektronicaketens te bezoeken. De mysteryshoppers beoordeelden de winkels op de aspecten interieur, exterieur en klantbenadering.

Het hoogste eindcijfer (7,3) wordt behaald door Dynabyte, MediaMarkt en Paradigit. Computerland en Dixons scoren een 6,5 en Mycom haalt een 5,7. Volgens 71% van de shoppers wekken de winkels een opgeruimde indruk en bij 20% van de winkels komt het voor dat het product out-of-stock is. Bij 21% van de bezoeken blijkt de laptops niet allemaal voorzien zijn van een prijsaanduiding. Circa 20% van de mystery shoppers wordt bij binnenkomst vriendelijk begroet.

Mediamarkt scoort het hoogst op het onderdeel service & advies. De keten haalt een 7,6 en laat Dynabyte (7,3) en Paradigit (6,7) achter zich. Mediamarkt haalt tevens de hoogste score op het onderdeel verkoop (7,7), gevolgd door Dynabyte (6,7). Paradigit beschikt volgens de respondenten over de beste vestigingen (9,4), gevolgd door MediaMarkt (9,1) en Dixons (8,8). Het interieur is eveneens bij Paradigit het best verzorgd (9,4).