Omzet fietsenhandel stijgt fors

De Nederlander heeft het afgelopen jaar 7 procent meer uitgegeven aan de aankoop van nieuwe fietsen. De omzetstijging is volledig toe te schrijven aan de toename van de gemiddelde prijs van een nieuwe fiets. Die prijs steeg met 14 procent. De afzet in volume daalde met 6 procent. Dat schrijft Elsevier Retail op basis van Bovag-cijfers. In totaal werd er voor iets meer dan 905 miljoen euro aan fietsen verkocht. De gemiddelde prijs lag op 688 euro per fiets. Vooral de populariteit van de elektrische fiets was groot. Er gingen er 134.000 over de toonbank. Vooralsnog merkt de fietsenhandel niets van de recessie. In het vierde kwartaal was geen dip zichtbaar ten opzichte van de rest van het jaar. Bovag zag vakhandels sneller groeien dan andere verkooppunten van fietsen. Onlangs kondigde Halfords aan zich nadrukkelijker op de fietsenverkoop te willen richten.