Posters maken Lidl gezelliger dan Aldi

Gebaseerd op: Distrifood Nieuwsblad (9-5-2009)

Met posters en promoties van eigen merken probeert Lidl een betere sfeer te creëren dan voornaamste concurrent Aldi. Volgens Eric Hemmes van Trade Marketing Services slaagt de prijsvechter daar goed in. `Het is bijzonder hoe Lidl zich nu onderscheidt van de kale vloer en tl-buizen bij Aldi`, zegt hij. De kleurrijke posters van groenten, fruit en andere producten zorgen ervoor dat het `geen straf` meer is bij Lidl boodschappen te doen, merkt de analist op.

Behalve van posters maakt Lidl ook meer gebruik van gekleurde dozen die als stellage dienen. Bovendien wordt meer moeite gedaan om eigen merken als Siempre, Aquapur, W5, Formil, Opticat en Orlanda te promoten. Voor de cosmeticaproducten van Iseree en banketmerken Firenze en Estella zijn kartonnen displays geïntroduceerd.