Blokker ziet groei met Blokker Tuin

Retailgigant Blokker, groot geworden in huishoudelijke artikelen, gaat de komende jaren focussen op uitbreiding van het concept Blokker Tuin. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

In tegenstelling tot de reguliere Blokkerformule, die in hoofdwinkelstraten of (wijk)winkelcentra te vinden is, zal Blokker Tuin zich vestigen op perifere locaties. De huurprijzen op deze locaties zijn veel lager dan de huurprijzen op A1-locaties. `Klanten willen graag de hele tuincollectie zien, en dat is in lang niet alle gewone filialen mogelijk`, aldus woordvoerder Mireille Mous.

Het assortiment van de tuinwinkels bestaat uit tuinspullen, variërend van complete tuinsets en de populaire buitenkeukens tot barbecuespullen van topkok Herman den Blijker en kaarsen. Het tuinassortiment kan sinds drie jaar ook online worden aangeschaft. Volgens Mous nemen de internetverkopen toe, maar wil de klant de meubels graag eerst in het echt zien alvorens tot aankoop over te gaan. `Hij kan dan naar een tuinwinkel gaan, en het meubilair vervolgens via internet of via de winkel thuis laten bezorgen.` De prijs van het tuinassortiment van Blokker valt in het middensegment. `We zijn geen prijsvechter, maar bieden wel tegen scherpe prijzen tuinspullen aan.`