Voordeel bij Jumbo

De berekening van AC Nielsen dat consumenten nauwelijks profiteren van de recente prijsverlagingen is niet juist. Althans, dat vinden ze bij Jumbo, zo meldt Distrifood.

Onlangs berekende onderzoeksbureau AC Nielsen dat de recente prijsontwikkelingen in de supermarkten nauwelijks iets opleveren voor de consument (lees dat artikel hier). `Ik heb geen enkel idee waar ze dat vandaan halen. We hebben prijzen verlaagd en als je bij ons koopt, ben je sowieso al goedkoper uit. Als ze die conclusie trekken na een week dan denk ik tsja….`, aldus Colette Cloosterman – Van Eerd van de Jumbodirectie. Marketingmanager Ruud Huitenga van Jumbo gebruikt een andere methode dan Nielsen. `Als wij onze margevermindering als gevolg van de prijsverlaging verdisconteren over ónze consumenten, dan kom je op heel andere bedragen.`