Hema wil meer filialen in kleine plaatsen

Warenhuisketen Hema wil in de toekomst ook winkels gaan openen in nóg kleinere plaatsen. Momenteel kent de formule een ondergrens van 7.600 inwoners om een Hema rendabel te exploiteren. In de toekomst moeten ook Hema-filialen verrijzen in plaatsen vanaf vierduizend inwoners, zo meldt RetailNews op basis van een vraaggesprek van Radio 1 met Hema-directeur Ronald van Zetten.

Onlangs opende in het Friese Stiens de tweehonderdste franchisevestiging van Hema. Volgens Van Zetten zorgen de goede marges ervoor dat een Hema-filiaal in dit soort kleinere plaatsen rendabel kan zijn. Van Zetten verwacht dat de formule op termijn nog verder kan worden aangescherpt, zodat winkels in nog kleinere plaatsen mogelijk zijn. Het afgelopen jaar opende Hema ruim vijftig filialen in Nederland, vaak kleinere winkels die een beperkt assortiment voeren.