Games omzetkans voor supermarkten

Voor supermarkten is het interessant om zich te begeven op de markt voor games. De verkoop van games is in de afgelopen vier jaar in Nederland verdubbeld. Rishi Kartaram, directeur van Game World, signaleert dat games niet meer worden beschouwd als spelletjes voor jongeren.

Uit het Nationaal Gaming Onderzoek 2008 blijkt dat bijna drie kwart van de Nederlanders boven de acht jaar regelmatig computergames speelt. Nederlands spenderen gemiddeld vier uur per week aan gaming. Thijs Hagoort, verbonden aan Newzoo, stelt dat supermarkten games kunnen benutten via co-marketing acties, door de games te verkopen, en door content te ontwikkelen voor eigen sites. Kartaram oppert dat supermarkten laagdrempelig kunnen beginnen door een spaaractie te lanceren. Zo raken consumenten vertrouwd met het idee dat games verkrijgbaar zijn in de winkel.