Nike richt zich steeds meer op consumenten

Nike richt zich sinds kort helemaal op de consumentenmarkt. Daarvoor werd het bedrijf vooral gestuurd op productcategorie-niveau (Footware, Apparel, Equipement en Accessoires), maar nu richt Nike zich helemaal op sportcategorieën en doelgroepen.

De focus van Nike ligt daarbij op de kerncategorieën Football. Running, Womans`s training en Nike Sportswear. Daar is sinds kort Action Sports & Outdoor aan toegevoegd. Door introductie van deze nieuwe structuur denkt Nike sneller op veranderingen in de markt te kunnen reageren. De afgelopen 20 jaar werd Action Sports & Outdoor gepositioneerd als `core outdoor` merk, vooral gericht op buitensporten als klimmen, bergsport, trailrunning, trekking, skiën en snowborden. In de nieuwe structuur moet deze categorie zich vooral profiteren als een `outdoor lifestyle` merk.