Besparing in supermarkt tot 20%

Supermarkten zijn in een felle prijzenslag verwikkeld. Deze keer richten de stunts zich niet alleen op A-merken; ook vlees en verse groenten zijn inzet van de strijd. Wie tijd heeft om alle supermarktfoldertjes door te spitten en het niet erg vindt om naar verschillende supermarkten te gaan, kan wel 20% besparen op de boodschappen.

Vooral ouderen maken er volgens retaildeskundige Gerard Rutte een sport van om prijzen van de verschillende supermarktketens te vergelijken. `Zij stropen alle supermarkten af. Als je je lijstje zo helemaal afloopt, moet je wel naar zes of zeven verschillende winkels.` Door scherp de diverse folders in de gaten te houden en slim in te kopen kan een gemiddeld gezin volgens Rutte al gauw 20% uitsparen. Voor mensen die niet bereid zijn om eindeloos te zoeken naar de supermarkt met de goedkoopste variant is het overigens raadzaam inkopen te doen bij Nettorama. Daar zijn volgens onderzoek van de Consumentenbond in mei over de hele linie de prijzen het laagst.