Super de Boer en Schuitema gaan mogelijk samenwerken

Super de Boer en Schuitema gaan misschien later dit jaar overleggen over een samenwerking. Volgens ingewijden willen beide organisaties eerst de inkoop bundelen; daarna mogen derden zich aansluiten en op termijn is een fusie mogelijk.

Jan Brouwer, directievoorzitter van Super de Boer, en Bert Roetert, voormalige topman van Schuitema, hebben in de eerste helft van 2008 diverse gesprekken gevoerd over het bundelen van de inkoop. De gesprekken werden afgebroken door de deal tussen CVC en Ahold. Roetert verdween bij Schuitema en zijn opvolger Tonn van de Laar had zijn handen vol aan reorganiseren en puin ruimen. Tom Heidman, de opvolger van Van de Laar, heeft zich nog niet publiekelijk uitgesproken over de koers die hij met C1000 wil varen. Momenteel is C1000 de tweede partij in de supermarktbranche. Het marktaandeel is echter gedaald van 15,6% in 2003 naar 13,2%. Super de Boer zag zijn marktaandeel dalen van 8,7% in 2003 naar 6,8% eind 2008.