Jumbo neemt Super de Boer over

Na een overnamegevecht van een maand is de kogel dan eindelijk door de kerk; supermarktformule Jumbo neemt branchegenoot Super de Boer over. Jumbo betaalt 552,5 miljoen euro (dat betekent 4,82 euro per aandeel) voor Super de Boer. Daarover hebben beide ketens overeenstemming bereikt, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Casino, de Franse retailorganisatie die 57 procent van de aandelen Super de Boer in bezit heeft, gaat akkoord met de overname. Dat is door Frits van Eerd, directeur van Jumbo, bevestigd. `Super de Boer is een mooi bedrijf en de combinatie met Super de Boer past zeer goed in de strategie die Jumbo voor ogen heeft.` Jumbo heeft dankzij de overname in één klap ongeveer tien procent marktaandeel te pakken en parachuteert zich als landelijke speler naar de top drie in supermarktland.

Jumbo deed medio september reeds een bod op Super de Boer van 480 miljoen euro (4,20 euro per aandeel, lees het hele bericht hier). Sperwer (Plus supermarkten) ging later over dat bod heen. Nu Jumbo dát bod weer heeft overtroffen gooit Sperwer de handdoek in de ring. Vandaag (maandag) liet Sperwer weten af te zien van een nieuw bod op Super de Boer. `Een nog hoger bod achten wij, ondanks onze financieel sterke positie en een gegarandeerde financiering door de bank, niet verantwoord`, aldus bestuursvoorzitter Jaap Lagerweij van Sperwer vandaag in Het Financieele Dagblad. `We zijn uiteraard teleurgesteld dat Super de Boer het bod van Sperwer niet ondersteunt. Onze ambitie blijft om met de Plus-formule schaalgrootte te creëren.`