Daling consumentenvertrouwen

Het vertrouwen van de consument in de economie is in oktober iets gedaald. Vooral een somberder oordeel over de toekomstige economische situatie is daaraan debet. De index die het vertrouwen meet kwam uit op min 19, tegen min 17 in september. Dat meldt De Telegraaf op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De consument is in oktober negatief geworden over de economische ontwikkeling in de komende twaalf maanden. Vorige maand was de consument daarover nog positief gestemd. De koopbereidheid is in oktober wel toegenomen. Consumenten denken minder negatief over het doen van grote aankopen als meubelen of auto`s. Bovendien is het oordeel over de eigen financiële siutatue in de komende maanden sterk verbeterd. De consument was wel weer pessimistischer over zijn financiële positie in de afgelopen twaalf maanden.