Block goedkoper dan Mediamarkt

Mediamarkt is niet de goedkoopste formule in consumentenelekronica van Nederland. Dat blijkt opnieuw uit onderzoek, deze keer uitgevoerd door de Consumentenbond. Elektroketen Block is de goedkoopste. Elektronica kost daar 3 tot 9 procent minder dan bij de concurrentie, meldt Elsevier Retail.

De Consumentenbond onderzocht vorige maand de prijzen van digitale camera`s, mp3-spelers, televisies, blu-rayspelers, koelkasten, wasmachines en afwasmachines. De bond noteerde prijsverschillen tussen de verschillende formules in ons land tot wel 20 procent.

Mediamarkt en zusje Saturn komen geregeld als goedkoop naar voren in het onderzoek. De Consumentenbond wijst echter wel op de prijsverschillen die tussen de verschillende filialen bestaan (dit omdat ieder filiaal wordt gerund door een bedrijfsleider die ook voor 10 procent eigenaar is). Toch zijn Mediamarkt en Saturn door de bank genomen niet goedkoper dan de concurrentie. De Consumentenbond heeft internetwinkels niet meegenomen in het onderzoek.