Consumenten vinden Albert Heijn te duur

De helft van de Nederlanders ziet Albert Heijn als de duurste supermarkt van ons land. Met name C1000- en Jumboklanten beschouwen Albert Heijn als een dure formule.

Dat meldt Distrifood op basis van recent onderzoek door marktonderzoeksbureau Market Response. Dit bureau ondervroeg tussen 31 augustus en 4 september 500 Nederlanders van 18 jaar en ouder. Hen werd gevraagd wat zij vinden van de recente prijzenslag tussen supermarkten. Bijna eenderde van de klanten van Albert Heijn vindt zelf ook dat hij of zij te veel moet betalen bij de marktleider.

Volgens de Consumentenbond is Albert Heijn op het gebied van A-merken helemaal niet de duurste supermarktformule van Nederland. Volgens Market Response hebben periodes met aanbiedingen, zoals de Hamsterweken bij Albert Heijn, nauwelijks tot geen invloed op het prijsimago bij de consument.