Sterke stijging prijzen speelgoed

De prijs van populair speelgoed is het afgelopen jaar zeer fors gestegen. Voor populaire Sinterklaascadeau`s moet dit jaar tien tot twintig procent meer worden neergeteld. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Het AD maakte een inventarisatie van de feestdagenfolders van de grootste speelgoedwinkels van Nederland, Intertoys en Bart Smit en vergeleek de prijzen met die van een jaar geleden. Voor precies dezelfde artikelen worden dit jaar doorgaans veel hogere prijzen gevraagd. Prijsverlagingen zijn nauwelijks te noteren.

Neem de stoere Hot Wheels turbo town garage, nu bij Intertoys voor 34,99 euro. `Nergens goedkoper,` staat erbij. Behalve bij Intertoys zelf, vorig jaar: toen betaalde je er nog 29,99 euro voor. Hetzelfde is gebeurd met bordspel Stratego: ook daarvan is de prijs omhooggeschoten van 29,99 euro naar 34,99 euro. De prijsstijgingen zijn opvallend, zeker in het licht van de communicatie van de speelgoedgiganten. Zo heeft Bart Smit het in zijn folder over `bodemprijzen` en roept Intertoys dat we `ook voor de prijzen` langs moeten komen. In een reactie aan het AD stelt Intertoys dat er soms niks aan te doen is dat cadeau`s in prijs stijgen. `De inkooptarieven zijn namelijk ook gestegen. De Chinezen doen het werk niet meer zo goedkoop als eerst.`