Online shoppen blijft groeien

De opkomst van online shoppen lijkt niet meer te stuiten. `Nogal wiedes`, hoor ik u denken, `het winkelen op internet groeit toch al jaren?` Dat klopt. Wat nu echter opvalt, is dat de groei, ondanks de crisis, op alle online fronten doorzet. Traditionele (fysieke) retailers hoeven niet bang te zijn dat de consument straks helemaal niet meer in de winkelstraat komt, maar moeten wel beducht zijn op een groeiende concurrentie. De toekomst van retail wordt nu, in deze jaren, geschilderd. Een toekomst waarin de consument steeds meer schizofreen zal shoppen. Nu eens uitgebreid oriënteren op het internet (of juist snel tijdens de lunch op kantoor online je boodschappen doen), dan weer lekker slenteren door de binnenstad of een snelle boodschap doen in het wijkwinkelcentrum.