Aldi verkoopt Playstation 3

De Duitse discountsupermarktformule Aldi heeft in thuisland Duitsland voor het eerst gestunt met de verkoop van een nieuw product van een absoluut topmerk. De Playstation 3 van Sony lag er in de schappen. Dat meldt Distrifood.

De Duitse detailhandel is geschokt dat een fabrikant van het kaliber Sony een discounter inschakelt voor de verkoop van één van zijn topproducten. De Playstation 3 werd weliswaar verkocht voor de normale prijs van 299 euro, maar de klant kreeg er dan wél twee draadloze controllers en twee spellen bij. Het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung weet te melden dat Aldi meer dan vijftigduizend Playstations heeft verkocht.

De verkoop bij Aldi gaat ten koste van de levering van de pas op 1 september dit jaar gelanceerde nieuwste versie van de (spel)computer aan de rest van de Duitse retailers. Duitsland krijgt van Sony immers maar een vooraf vastgesteld aantal Playstations om te verkopen. Concurrenten Mediamarkt, Saturn en Amazon reageerden door de prijs te verlagen naar 239 euro, maar kampten daardoor met veel out-of-stock. Retailexperts in Duitsland vrezen dat de verkoop bij Aldi een flinke tegenslag betekent in de aanloop naar kerst. In deze periode zijn spelcomputers een erg belangrijke omzetmaker.