Vomar de goedkoopte

Consumenten die specifiek op de prijs letten en zich alleen richten op zogenaamde budgetmerken shoppen het goedkoopst bij Vomar. Dat meldt Distrifood op basis van een prijsonderzoek van de Consumentenbond.

In de categorie ‘laagst geprijsde artikelen` is Vomar het voordeligst, blijkt uit dat onderzoek. Na Vomar volgen formules als Deen, de Dirk-formules, Hoogvliet en het ambitieuze Jumbo. In de categorie `laagst geprijsde artikelen` behoren Aldi en Lidl tot de duurdere winkels. Wanneer we deze discounters echter vergelijken met de A-merken en huismerken van de concurrentie zijn ze juist weer erg voordelig. In de categorie budgetmerken is Sanders het duurst; 26 procent duurder dan Vomar. Het is voor het eerst dat de Consumentenbond de prijzen van de laagst geprijsde artikelen in de supermarkt heeft onderzocht.

In de categorie `A-merken en huismerken` is Nettorama, net als in eerdere onderzoeken (lees hier meer), de goedkoopste. De consument betaalt bij Coop en Super de Boer het meest voor A-merken. Bij Nettorama zijn A-merken gemiddeld twaalf procent goedkoper dan bij Coop en Super de Boer. Ook de huismerkproducten van Nettorama zijn fors goedkoper; het scheelt 22 procent met die van Super de Boer.