Doeland gaat verdwijnen

De Doeland-formule verdwijnt eind 2011 uit het dhz-landschap. Volgens DGN-directeur Paul Burger is er binnen de organisatie geen ruimte voor twee breedpakketformules. `De markt vraagt dat. Breedpakket is goed voor 10% van de totale dhz-omzet en dat was ooit 31%. Ik zie duidelijk mogelijkheden voor dat verkoopkanaal, maar het is de vraag of je dat met twee formules moet doen.`

Het aantal Doeland-ondernemers is de laatste jaren afgenomen van 100 naar 60. Een deel stapte over naar de Multimate-formule. Burger vindt dat ondernemers zich goed moeten afvragen wie ze zijn en moeten kijken naar de ligging van de winkel en de uitstraling ervan. `Dan moet je kiezen voor de formule die het beste bij jouw winkel past, Multimate of Hubo.` Veel Doelanders moeten deze keuze nu maken, zegt Burger. `Niet kiezen is ook kiezen.`