Nederlander gek op kleine winkels

De Nederlandse consument heeft behoefte aan kleine winkels met een bijzonder assortiment en deskundig, klantgericht en servicegericht personeel. Dat schrijft RetailNews op basis van onderzoek door Q&A.

De Nederlander klaagt vooral over het steeds verder verschralende winkelbeeld in de winkelstraat. De vraag rijst dan of de eigenaren van panden, veelal vastgoedbeleggers, er niet voor kunnen zorgen dat de straten er gevarieerderd gaan uit zien. `De eigenaar bepaalt niet`, aldus Habiba Alitou, winkelstraatmanager van de Kalverstraat in Amsterdam. `Het is de consument die bepaalt welke winkel er in de straat komt. In de Kalverstraat lopen dagelijks dertig- tot vijftigduizend mensen. Als zij mobiele telefoons willen, dan komen er winkels met mobiele telefoons. Daar heeft de eigenaar van het pand geen invloed op.`