Samsung beste elektronicamerk

Tijdens het evenement Home Multimedia Entertainment 2009 is Samsung verkozen tot beste merk op het gebied van consumentenelektronica, games en home entertainment. Samsung versloeg Apple nipt en mocht de Telegraaf Digitaal HME Award in ontvangst nemen. Dat meldt De Telegraaf. Maar liefst één op de vijf respondenten stemde op Samsung. Andere bekende namen in de top tien zijn Philips, Sony, Acer, Nintendo en LG. Ook Bol.com en Google werden veel genoemd.

Het valt op dat relatief jonge merken als Samsung, Acer, Google, Bol.com en LG sterke posities innemen op de ranglijst. Hoewel merken als Samsung en LG eind jaren zeventig al wel bestonden, zijn ze pas de laatste jaren sterk gegroeid. Met name door een sterke productontwikkeling en een enorme marketinginspanning hebben deze Koreaanse merken hun Japanse concurrenten naar de achtergrond gedrukt. Samsung is inmiddels wereldwijd marktleider op het gebied van televisies en na Nokia de grootste verkoper van mobiele telefoons. Ook in camera`s en laptops groeit Samsung sterk.