Nederlandse webwinkels goed bereikbaar

Steeds meer webwinkels in Nederland hebben goed bereikbare websites. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van WatchMouse naar de prestaties van de webwinkels, in aanloop op de komende feestdagen. Voor het zesde jaar op rij worden de resultaten van WatchMouse gepresenteerd. Van de 89 onderzochte webwinkels halen 41 sites een uptime van 99,9% en hoger. 27% van deze 41 krijgt zelfs de maximale score van 100%.

Voor het onderzoek werd elke vijf minuten door een controlestation van WatchMouse de homepage van de site opgehaald. De HTML-pagina (zonder plaatjes, frames en dergelijk) moest, zonder dat daarbij fouten optraden, binnen vier seconden binnen zijn. Als deze tijd niet werd gehaald, of als een fout optrad, werd via een van de andere controlestations nogmaals gecontroleerd. Als dan wederom sprake was van een fout, werd de site als `slecht bereikbaar of onbereikbaar` gekwalificeerd. Negen sites presteerden slecht. Onder deze sites zitten bekende namen als Vodafone, Mediamarkt, Bart Smit en Dell.nl.