Driekwart boekt vlucht via internet

Van alle Nederlanders die in 2009 een vliegreis hebben geboekt, deed 74% dat rechtstreeks via internet. Dat is een stijging van 5,7% ten opzichte van 2008. Bij 56% van de boekingen betreft het een losse vlucht, zo meldt het jaarlijkse onafhankelijke Nationaal Vliegreis Onderzoek, uitgevoerd in opdracht van vliegwinkel.nl. De behoefte aan persoonlijk contact bij het boeken van een vliegreis wordt door 35% als belangrijkste reden genoemd om een vlucht niet via internet te boeken. Verder vindt 11% internetboeken niet veilig en 11% wil niet met een creditcard betalen.

Volgens Wim Butte, directeur van vliegwinkel.nl, bevestigen de jongste resultaten de ervaringen uit de praktijk. In het afgelopen decennium is het aantal online boekingen jaarlijks toegenomen. Butte ziet geen enkele reden om de vijf vestigingen van vliegwinkel.nl in de grote steden te sluiten. Er blijft altijd een klantengroep voorkeur houden voor persoonlijk contact, en dat zijn lang niet alleen maar 50-plussers. Ook veel internetters gaan in tweede instantie naar de winkel, aldus Butte.