Internethandel in tweedehands sinterklaascadeaus populair

Veel van de cadeaus die Sinterklaas tijdens pakjesavond bezorgde, staan in mum van tijd te koop op internet. Na het uitzwaaien van de sinterklaasvisite of na een nachtje slapen blijkt een groot aantal mensen hun cadeau online te koop aan te bieden. Dat schrijft De Telegraaf.

Websites als Marktplaats en Speurders zagen voor en na Sinterklaas een toename van het aantal advertenties. Het aanbod van sinterklaascadeautjes op Marktplaats kwam zaterdagmiddag al op gang. Zondagmiddag rond vier uur stonden er vele honderden advertenties op de site waarin duidelijk stond vermeld dat het om sinterklaascadeautjes ging, zo meldt Francine van Dierendonck, marketingdirecteur van Marktplaats. Naar verwachting zal het aanbod de komende dagen nog verdubbelen. Ook op Ruilen.nl steeg het aantal advertenties explosief. Richard Hendrickx van Ruilen.nl licht toe: `6 december is traditioneel de drukste dag van het jaar op de site. Veel mensen hebben geen bon en durven de Sint niet te vertellen dat het cadeau niet mooi vinden of al hebben.`