Hema opent nieuwe Franse winkel

Warenhuisformule Hema gaat nog dit jaar een derde winkel openen in Frankrijk. Tijdens een Vedis-bijeenkomt gisteren (dinsdag) vertelde marketingdirecteur van Hema René Repko dat er in Parijs een nieuw filiaal komt. Dat schrijft RetailNews.

Met deze vestiging heeft Hema straks twee vestigingen in Parijs en één in het noordfranse Lille. `Daarnaast gaan we zeker verder kijken in Duitsland`, aldus Repko. `Met de expansie naar het buitenland hebben we een nieuwe, zeer succesvolle weg ingeslagen`. Repko heeft nog meer ambitieuze plannen: `In onze dromen openen we over een tijd in het Verre Oosten. Maar dat zijn nog slechts dromen.`

De Franse Hema-vestigingen verschillen qua indeling van de ons bekende Nederlandse winkels. `We ontdekken dat Hema in het buitenland andere vormen aan moet nemen omdat het concept zoals we dat in Nederland hebben uitgerold, daar niet wordt begrepen. Zo is de lay-out in de winkels anders en zijn de artikelen voorzien van round pricing.` Zo bevatten de Nederlandse Hema-winkels bijvoorbeeld geen presentatietafels. In Frankrijk zijn die er wel. `In Frankrijk maken we daar wel gebruik van. Het assortiment kan met de tafelpresentatie veel beter op elkaar worden afgestemd.`