D.I.O. drogist wil verder groeien

De drogisterijformule D.I.O. wil verder expanderen. Op dit moment beschikt D.I.O. over 170 winkels maar het streven is om in 2012 de 250e ondernemer van de formule te mogen begroeten. Volgens Halima Zemmouri, expansiecoördinator bij FACO, ontbreekt het echter nog aan ondernemers. Locaties zijn er wel voldoende.

Vooral de provincies Limburg en Noord-Brabant bieden nog veel mogelijkheden als er ondernemers gevonden worden. Het is niet de bedoeling dat D.I.O. alleen in die provincies groeit. Volgens Remco Schul, junior coördinator Inrichtingen en Verbouwingen, wil FACO met D.I.O. over heel Nederland verspreid zitten. Om ondernemer te worden bij D.I.O. gelden wel wat eisen. Zo moet de ondernemer naast ondernemerschap ook vakkennis van de drogisterijbranche hebben. Bij D.I.O. willen ze dat iedere nieuwe winkel gecertificeerd is, omdat dat de basis is om een drogisterij te beginnen.