Hema succesvol in combinatie met Albert Heijn

De vestigingen van Hema die naast een Albert Heijn zijn gevestigd zijn erg succesvol. Dat heeft directeur Ronald van Zetten op BNR Nieuwsradio bevestigd. Deze Hema-vestigingen blijken een hogere bezoekfrequentie te hebben. Dit komt omdat de supermarkten van Albert Heijn als aanjager fungeren voor de klantenstroom in een winkelstraat of winkelcentrum.

Volgens Van Zetten wil Hema graag naast een AH gevestigd zijn, omdat ze dan kunnen meeprofiteren van de klantenstroom. Of hetzelfde verschijnsel optreedt bij Hema-vestigingen die naast bijvoorbeeld een Lidl staan, kon Van Zetten niet zeggen. Dat het met AH wel werkt, komt ook omdat AH marktleider is en een grote aantrekkingskracht heeft op consumenten. Het blijft echter opvallend dat Hema en AH profijt van elkaar hebben, aangezien de assortimenten van beide formules voor een deel hetzelfde zijn.