Kerstinkopen minder door sneeuw

De uitgebreide sneeuwval van afgelopen weekend is een forse tegenvallers voor de retailers in Nederland. Veel consumenten die er dit weekend, met name op de koopzondag die gisteren in veel plaatsen gold, opuit wilden voor kerstinkopen hebben deze plannen uitgesteld.

Toch verwacht brancheorganisatie Detailhandel Nederland nog steeds een extra kerstomzet van 750 miljoen euro. Detailhandel Nederland verwacht dat veel mensen op woensdag op koopjesjacht gaan, nu winkelen in het weekend in de sneeuw is gevallen en het ook maandag moeizaam is in verband met het winterweer, zo meldt Zibb.nl.

De brancheorganisatie rekent er nog steeds op dat mensen dit jaar 30 miljoen meer zullen uitgeven dan vorig jaar. Vooral de zondag na kerst is hier debet aan. `Dat zal de supermarkten extra omzet bezorgen, maar mensen zullen ook meer op bezoek gaan en bijvoorbeeld een bloemetje kopen.`