Nederlander positiever over economie

Nederlanders zien het komend jaar weer iets positiever. Voor het eerst sinds Prinsjesdag 2008 is men eerder positief dan negatief gestemd. 28% is nu positief gestemd over de huidige economische situatie en dat is een verdubbeling ten opzichte van twee maanden geleden. 20% bestempelt de situatie als slecht, tegen 37% in oktober dit jaar. Over de werkgelegenheid is men minder positief. 38% vindt dat er te weinig banen beschikbaar zijn, zo blijkt uit onderzoek van TNS Nipo.

Nederlanders zijn vooral optimistisch over de nabije toekomst. De helft zegt optimistisch te zijn over de economische ontwikkelingen in het komende half jaar. Voor het eerst sinds de zomer van 208 zijn er meer optimisten dan pessimisten wat betreft de werkgelegenheid voor de komende zes maanden.