Prijsimago Albert Heijn is uitstekend

Nooit eerder zat het prijsimago van Albert Heijn zo dicht op dat van de andere supermarkten. Dit blijkt uit het Kerstrapport dat GfK Panel Services en Foodmagazine opmaakten over de waardering voor de Nederlandse supermarkten. Blijkens de studie verschilt de waardering van de klant voor de prijzen van AH nog maar 4% met die van de prijzen bij de concurrent. Dat is goed nieuws, vooral nu de uitbreiding van Jumbo met Super de Boer de marktverhoudingen weliswaar danig zal veranderen, maar daarbij geen marktaandeel van AH gaat afsnoepen.

Het rapport toont een stabiel beeld: op nummer 1 staat AH XL, op de voet gevolgd door Jumbo die net weer boven de supermarkten van Albert Heijn staat. Uit het onderzoek blijkt ook dat de consument in het algemeen tevreden is over prijzen en aanbiedingen in de supermarkt. Niet eerder was het landelijk waarderingscijfer voor prijzen en aanbiedingen zo hoog, respectievelijk 7,14 en 7,28. Ook de waardering voor de kwaliteit in de Nederlandse supermarkt was met 7,64 niet eerder zo hoog en ook netheid en versaanbod werden nooit hoger gewaardeerd dan nu.