Mannen gaven aan kleding net zoveel uit als vrouwen

Mannen gaven van mei tot oktober 2009 hetzelfde aan mode uit als in dezelfde periode van 2008. Dat blijkt uit cijfers van GfK Panel Services. Het volume daalde, maar de omzet bleef gelijk. Dat wijst op een stijging van het gemiddeld besteed bedrag.

De bestedingen aan overhemden en blouses namen toe met 9%, terwijl het aantal gekochte stuks gelijk bleef. Het gemiddeld besteed bedrag steeg van 26,19 naar 28,61 euro. De bestedingen aan truien, overhemden, spencers, sweaters en vesten namen af met 4% en de afzet vertoonde eveneens een daling. Het gemiddeld besteed bedrag veranderde amper en kwam uit op 33,99 euro. De omzet van jeans is stabiel terwijl de afzet daalde. Mannen telden gemiddeld 43,95 euro neer voor een spijkerbroek. In 2008 was het gemiddelde 41,91 euro. De bestedingen aan jassen en jacks daalde met 5% en de afzet daalde. Voor een jas hadden mannen vorig jaar gemiddeld 73,60 euro over. De afzet van t-shirts en polo`s nam af maar de omzet steeg met 3%, en het gemiddeld besteed bedrag nam toe van 14,44 naar 15,14 euro.