Nettorama wil op iedere zondag open

Supermarktketen Nettorama heeft in alle gemeenten waar het bedrijf een vestiging heeft vergunningen aangevraagd voor een zondagse opening. Jaap Bastmeijer, eigenaar en gedelegeerd commissaris bij Nettorama, beschouwt opening op zondag als een verhoging van de kosten waar onvoldoende inkomsten tegenover staan. Hij vraagt de vergunningen aan om niet de boot te missen.

Volgens Bastmeijer moeten de vestigingen op zondag minstens 5% van de weekomzet halen om break even te draaien. Hij is er nog niet van overtuigd dat die omzet wordt gehaald. Als weldra alle supermarkten op zondag zijn geopend, wordt het zo goed als onmogelijk. Gemeenten verdelen de vergunningen volgens het principe `wie het eerst komt eerst maalt`. Daarom heeft hij nu alvast voor alle 29 winkels een aanvraag ingediend voor volgend jaar.