Spar start proef met nieuwe citywinkels

De supermarktketen Spar start in maart met een proef rond nieuwe citywinkels. In de maanden maart en april zullen in ieder geval zes en mogelijk zeven winkels omgebouwd worden naar het nieuwe cityconcept. Het concept omvat losse modules dat daardoor een hoog conveniencegehalte moet bereiken in de winkels.

Ter inspiratie zal een delegatie van het Spar-hoofdkantoor met zes Spar-ondernemers naar Ierland afreizen om daar conveniencewinkels van Spar te bezoeken. De winkels van deze zes ondernemers worden vervolgens verbouwd naar het nieuwe concept. Het concept voor de Nederlandse markt is gebaseerd op reeds bestaande citywinkels in Alkmaar en Utrecht. Deze winkels worden overigens straks ook omgebouwd naar het nieuwe concept. Volgens algemeen directeur Sjaak Kranendonk van Spar verwacht de formule veel van het citywinkel-concept.