Wal-Mart blijft wereldwijd grootste supermarkt keten

De Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart blijft in 2008 wereldwijd de grootste. Dat blijkt uit de jaarlijkse rangschikking van adviesbureau Deloitte. Wal-Mart is al jarenlang de grootste supermarktketen in de wereld en heeft een fikse voorsprong op de nummer twee, het Franse Carrefour.

Wal-Mart behaalde een omzet van 401,2 miljard dollar. Carrefour liet een omzet van 127,9 miljard dollar noteren. De top-3 is eigenlijk al jarenlang hetzelfde. Naast Wal-Mart en Carrefour behoort ook het Duitse Metro AG hiertoe. Metro AG was goed voor een omzet van 99 miljard dollar. Nederland is in de rangschikking niet sterk vertegenwoordigd. Koninklijke Ahold had wereldwijd gezien een bescheiden omzet met 37,8 miljard dollar. Daarmee bezet Ahold de 25ste plaats.