Huis-aan-huisbladen zijn geen sufferdjes meer

Huis-aan-huisbladen zijn geen sufferdjes meer. Dat zegt Fred van Domburg Scipio, directeur nationale verkoop Wegener Huis-aan-Huis Media, in Fonk. Volgens Van Domburg Scipio waardeert 87% van de lezers van de huis-aan-huisbladen de redactionele bijdragen en is er bij 65% van de lezers ook waardering voor de advertenties.

Dat maakt de huis-aan-huis bladen van Wegener tot een belangrijk massamedium. Volgens de directeur hebben de bladen een bereik van 68%. Daarmee zijn de bladen zelfs een van de weinig echte massamediums, aangezien televisie tegenwoordig zoveel zenders omvat dat het moeilijker wordt om de doelgroepen echt te bereiken. Bij Wegener vrezen ze de verwachte ontlezing niet. Volgens Van Domburg Scipio is er zelfs helemaal geen sprake van ontlezing. In 2009 zijn bijvoorbeeld meer boeken gelezen dan ooit.