V&D en de Bijenkort staan te koop

Retailconcern Maxeda heeft grootse plannen. Het zet haar complete Fashion-tak, bestaande uit warenhuisketens V&D en de Bijenkorf, lingerieformule Hunkemöller en M&S Mode, in de etalage. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens Tony DeNunzio van Maxeda is de modetak van Maxeda `klaar voor een volgende stap`.

Maxeda verklaart dat alle scenario`s denkbaar zijn. De formules kunnen als één pakket in zijn geheel worden verkocht, maar kunnen ook los van elkaar worden overgenomen. Maxeda gaat een traject van strategische heroriëntatie in en wil voor het einde van dit jaar een beslissing nemen. De doe-het-zelf-tak van Maxeda, waartoe Praxis, Formido en Brico behoren, staat niet te koop.

In de retailbranche wordt inmiddels volop gespeculeerd over de toekomst van de Maxeda-formules. Huib Lubbers, directeur van Retail Management Center, een adviesbureau in retail, noemt in het Algemeen Dagblad Blokker als potentiële koper. `Je moet niet uitsluiten dat hij V&D vooral ziet als een Hollands pareltje dat weer in Nederlandse handen moet komen.`