Omzetdaling Euretco Wonen valt mee

Hoewel de wonenbranche harde klappen heeft gekregen als gevolg van de crisis, valt de omzetdaling van Eurectco Wonen mee. Volgens algemeen directeur Maarten Bakker komt dat door het betrouwbare imago van de woonspeciaalzaken die bij Euretco zijn aangesloten. Immers, in tijden van crisis hebben mensen behoefte aan een betrouwbare leverancier wanneer ze een duurzame aankoop doen.

Bakker signaleert een opmerkelijke trend in de wonenretail. Mensen willen niet 10% minder kopen, maar 10% goedkoper kopen. Bovendien oriënteren consumenten zich anders: niet meer in de `live` winkel, maar op de site van de retailer. En dat verklaart dat het steeds stiller wordt op meubelboulevards. Voor Euretco betekent dit niet dat winkels `uitverkoopmekka`s` moeten worden. In tegendeel, het werkt beter om het aanbod uit te breiden met lager geprijsde producten. Dat beïnvloedt immers de prijsperceptie van klanten. Retailers moeten de merkwaarde van hun winkels naar een hoger niveau tillen en er voor waken de markt te overspoelen met een grote hoeveelheid formules.