Kruidvat folder uitgeroepen tot beste folder

Kruidvat heeft de beste folder van Nederland retailland. Voor het vierde opeenvolgende jaar won de drogisterijformule de verkiezing van Folder van het Jaar. Mediamarkt en Lidl werden respectievelijk tweede en derde. Dat meldt RetailNews op basis van het wekelijkse online-onderzoek foldervandeweek.nl van Q&A, in opdracht van verspreider Netwerk VSP.

De consument beloont Kruidvat met de eerste plaats vanwege zijn scherp geprijsde artikelen in de folder, net als vorig jaar de belangrijkste reden voor de consument om een folder te waarderen. De categorie `Supermarkten en slijterijen` bevat de best gewaardeerde en meest gelezen folders. Deze categorie levert vier van de tien folders in de toptien. Tachtig procent van de panelleden in het onderzoek geeft aan dat ze folders in deze categorie leest.

Hema heeft de best gewaardeerde warenhuisfolder. Praxis is de hoogste genoteerde in de grote hoeveelheid Doe-het-zelf- en tuinfolders. De complete toptien `Folder van de Week 2009` ziet er zo uit:

1. Kruidvat

2. Mediamarkt

3. Lidl

4. Dirk van den Broek

5. Blokker

6. Praxis

7. Aldi

8. Etos

9. Hoogvliet

10. Hema