Jumbo presteert gemiddeld beter dan andere supermarkten

Het bedrijfsresultaat van supermarktketen Jumbo is met 31% toegenomen tot 46 miljoen euro. Met een autonome omzetgroei van 5% presteerde het concern beter dan de markt, terwijl de omzet 1,7 miljard bedroeg.

De komende tijd zal het Veghelse familiebedrijf de handen vol hebben aan het ombouwen van 175 Super de Boer-winkels, die Jumbo vorig jaar voor circa 550 miljoen euro overnam. Jumbo is inmiddels één van de grotere spelers in het Nederlandse supermarktenlandschap, na Albert Heijn en C1000. Woensdag openden de eerste twee omgebouwde winkels. Na de overnames wordt een omzet verwacht van 3,5 miljard euro. Financieel directeur Ton van Veen liet overigens weten dat A-merken van grote waarde blijven voor de supermarkt, ondanks het succes van de huismerken. Ook de mogelijkheden van meer non-foodartikelen in de schappen worden onderzocht.