Omzetdaling woonwinkels

De gemiddelde woonwinkel had te maken met een omzetdaling in het vierde kwartaal van 2009. Dat blijkt uit het onderzoek `Woonzakenmonitor vierde kwartaal 2009` van Van Es Marketing Services. De omzet daalde met 5,3%. 49% van de detaillisten zag de omzet dalen, tegenover 7% met een stabiele omzet en 44% met een omzetplus.

In de cijfers zijn wel verschillen zichtbaar. De omzet van woninginrichters ging van -5,0%in het eerste kwartaal naar -3,7% in het vierde. De omzet van meubelzaken ging van -5,1% naar -5,9%, waarbij het tweede en derde kwartaal uitkwamen op een min van 6,3% en 11,1%. Parket winkeliers hadden te maken met een omzetdaling van 5,0% (1e kwartaal) tot 6,8% in het vierde kwartaal. Woning textielzaken zagen de omzet schommelen tussen -3,3% en -7,4%. Keuken speciaalzaken hadden het ook zwaar met een min van 11,0% in het vierde kwartaal.